keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Esittelyssä: Arkkitehtuuri - kuvataidepaja

Arkkitehtuuri – kuvataidepaja 7B

Kuvataidekoulussa voi opiskella kuvataiteen lisäksi arkkitehtuuria. Jos ei osaa valita kumpi olisi kiinnostavampi, on hyvä ratkaisu valita arkkitehtuuri-kuvataideryhmä, jossa pääsee tutustumaan molempiin taiteenaloihin.  Arkkitehtuuri – kuvataideryhmiä on koulussa tällä hetkellä kaksi, 7B ja 8B. Opettajina ryhmissä ovat kuvataiteilija Auli ja arkkitehti Ilpo.

Kuvataiteen ja arkkitehtuurin välille on vaikea vetää rajaa. Vai mitä sanotte näistä metsäkioskeista joita 7B:n oppilaat ovat tehneet: onko kyseessä hieno taulu vai julkisivusuunnitelma? Ehkä molempia.





                                                                                                                                                            7B:llä on tällä hetkellä tekeillä metsäkioskien lisäksi ihonvärin sekoitusharjoituksia.
Oppilas sai toteuttaa metsäkioskin joko kaksi- tai kolmiulotteisena. Tavoitteena oli yhdistää käsiteltyä ja luonnontilaista puuta. Kioski sulautuu luontevasti ympäristöönsä metsään luonnonmukaisten materiaaliensa ansiosta. Myös asiakkaina voi olla metsäläisiä, kuten nämä pajunkissoista tehdyt hiiret jotka löytyvät Coolin kioskista.




    
Työvaiheita on monenlaisia. Teki maalauksen tai rakennuksen, suunnittelu on tärkeää. Tytöt miettivät ennen aloittamista.





Aapo ja Eetu ovat jo päässeet pystyttämään seiniä kioskiinsa. Siinäkin on tärkeää miettiä mitat ja materiaalit oikein ennen leikkaamista.




 

Johanneksella on meneillään tarkkuutta vaativa ikkuna-aukkojen poraaminen. Työn onnistuminen kiinnostaa muitakin oppilaita ja Ilpo-opea.





Jenna-Ellen on jo sisustamisvaiheessa. Olennainen osa kioskin sisustusta on hinnasto.





Ne oppilaat, joiden kioski on jo valmis, alkoivat Auli-opettajan johdolla sekoittaa ihonväriä akryylimaalausta varten. Höyläpenkin ääressä mahtuu koko joukko niin sekoittamaan värejä kuin poraamaankin


Kun väri on löytynyt, siirrytään maalaamaan.




Kuvataide-arkkitehtuuriryhmässä opiskelu on monipuolista. Käytössä on niin kuvataiteen kuin arkkitehtuurinkin tekniikat, materiaalit, välineet ja aiheet.



 

.